top of page
  • Фото автораVolynia

Фото католицького кладовища в Кисилині

20 травня відбулася нами організована акція Кисилин / Прибирання католицького кладовища. Ймовірно, це перше подібне прибирання на цьому кладовищі організоване не поляками та без поляків. Це один з найцікавіших католицьких некрополів Волині. Є чимало пам'ятників, що представляють не лише історичну, але й мистецьку цінність. Тут поховані Олізари, Модзелевські, Гулевичі та представники інших відомих волинських родин.

Хочеться подякувати старості Ляшуку Павлу та місцевому настоятелю православної церкви Квіку Івану за наданий інструмент, та місцевим жителям Кисилина, які допомогли покосити траву на кладовищі та біля костелу. Окремо хочемо подякувати усім учасникам акції: Анастасії, Антоніні, Віті, Івану, Катерині, Оксані та Ользі.

Додаємо фото Герасимюк Людмили, які вона зробила під час фоторепортажу для сайту "Перший".

Окрім самого прибирання, для учасників ми провели маленьку екскурсію колишнім містечком, поспілкувалися з місцевими жителями, передали ліки місцевому фельдшеру.

Це був лише перший етап прибирання, будуть ще наступні. Слідкуйте за новинами на нашій сторінці на фейсбуці та доєднуйтесь до подібних акцій.


92 перегляди0 коментарів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page